Klaverbladtocht 2021

Angelique Wammes-Bouman
van totaal € 1.000 (2%)

Ik leef sinds 2019 zelf met de gevolgen van niet-aangeboren hersenschade. Dat heeft het leven van mij en mijn partner behoorlijk op zijn kop gezet. Door het organiseren van een klaverblad tocht, wil ik mijn verhaal delen en koppelen aan een doel: “Het zichtbaar maken van de onzichtbare beperking die je met hersenschade hebt.” Maar ook: ik ben niet zielig, ik heb vooral mijn leven een andere invulling moeten geven. En daarbij niet onbelangrijk: ook mijn omgeving heeft hierin moeten schakelen. Waarom is dit zo belangrijk? Ik heb gemerkt dat de mensen in mijn omgeving soms moeite hebben om ermee om te gaan. Van ongevraagde en soms best pijnlijke adviezen, tot het negeren en vol over je grenzen heen gaan. Of juist een hele negatieve benadering, als dat je leven nu wel voorbij is. Van 15 t/m 21 maart 2021 heeft de hersenstichting de “Awareness week” met aandacht voor de onzichtbare gevolgen van hersenschade. Mijn verhaal gaat hierop verder, vanuit een persoonlijke aanpak en ervaringen. Van 10 t/m 13 september wordt de klaverblad tocht georganiseerd. Landelijk, met een zelfgekozen startpunt, dus ook in de huidige tijd mogelijk. Op een van deze dagen gaan mensen op pad (wandelend, hardlopend, fietsend, zwemmen of verzin het maar) in de vorm van een klaverblad (klavertje 4 of misschien wel een klavertje 1, alles mag). Je krijgt een opdracht mee. Dat kan zijn: voltooi deze tocht met een onzichtbare beperking (er zullen een aantal opties worden voorgesteld) of ga deze tocht met iemand voltooien en bespreek onderling hoe een onzichtbare beperking je leven zou beïnvloeden en hoe je dat zou aanpakken. Deze verhalen zullen worden gebundeld in een video en online gedeeld worden (met toestemming van de deelnemers) en er zal een verhaal op mijn website komen. Daarnaast mogen mensen donaties doen die ten goede komen aan de hersenstichting, vandaar het aanmaken van deze actiepagina.

Check ook www.nah-awb.nl

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

€ 25 13-07-2021 | 09:04 Veel succes Angelique