De Kustmarathon MTB-tour voor NAH

Anouk van der Meijden
Qr
van totaal € 200 (467%)

Er zijn honderden verschillende hersenaandoeningen, maar je hebt maar één stel hersenen. 1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Van dementie, parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. Een hersenaandoening zet niet alleen jouw leven op z’n kop, maar ook dat van je omgeving. In veel gevallen bestaat er nog geen behandeling die de aandoening kan vertragen of stoppen. Leren omgaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen is dan de enige optie. Ook ik kreeg 4 jaar geleden te maken met hersenaandoeningen en sindsdien is mijn leven met 180 graden gedraaid.

Tijdens een mountainbike wedstrijd ben ik in een afdaling tegen een boom gereden. Op het eerste oog leken de gevolgen van het ongeluk aanvaardbaar, maar na een aantal maanden werd duidelijk dat de problemen niet zomaar voorbij zouden gaan. Wat een ‘normale’ herschudding leek, ging al snel over naar extremere klachten. Naar school gaan lukte niet meer vanwege paniekaanvallen, een depressie én diverse overprikkelingsklachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, vermoeidheid, concentratieproblemen, etc. Na diverse behandelingen en onderzoeken bij verschillende psychologen, psychiaters, revalidatieartsen én instellingen kregen we in de behandelingen maar niet het gewenste effect. Tegelijkertijd had ik op dat moment nog vele lichamelijke klachten waarover nog geen duidelijkheid was.

Bij een klinisch neuropsycholoog zijn we een onderzoek gestart en al snel kreeg ik de diagnose niet aangeboren hersenletsel oftewel NAH. Een intensief behandeltraject met verschillende therapieën ging van start. Inmiddels zijn we 2,5 jaar verder na de diagnose NAH en kan ik zeggen dat het stapje voor stapje de goede kant op gaat. Maar in de afgelopen jaren is mij duidelijk geworden dat er bij medici nog veel kennis ontbreekt omtrent NAH. Doordat de kennis ontbreekt zijn er ook weinig passende behandelingen, waardoor klachten kunnen verergeren. Om die reden sta ik zaterdag 2 oktober aan de start bij de MTB-tour van de Kustmarathon Zeeland om geld op te halen voor de Hersenstichting. Draag jij ook je steentje bij aan meer onderzoek naar hersenaandoeningen?

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 5 09-10-2021 | 19:49 Goed bezig. En succes!
€ 15 03-10-2021 | 11:51
€ 10 02-10-2021 | 09:25 Succes met de race Anouk.
€ 15 02-10-2021 | 08:26
€ 15 01-10-2021 | 15:56