Henk Bos loopt…..”De vierdaagse van Nijmegen. 2019.

Dit is de actie van Henk Bos
van totaal € 1.500 (69%)

ik ben Henk Bos, 63 jaar en 9 jaar geleden in aanraking met de vierdaagse gekomen via mijn schoonzoon. Een jaar eerder had deze de vierdaagse gelopen en ik dacht dat dit een makkie was. Een jaar en 200 km later wist ik wel beter…. Sindsdien is bijna het hele gezin Bos besmet met het wandelvirus. Met mijn vrouw Hennie, twee dochters en de bewuste schoonzoon hebben we inmiddels meerdere malen de vierdaagse gelopen. En volgend jaar staat de jongste generatie ook aan de start van de 30 km want dan mag de oudste kleindochter van 9 jaar ook eindelijk meelopen.

Ik, Henk, kan gepassioneerd vertellen over mijn wandelvirus en hoe ik het hele jaar traint hiervoor.
Ik loopt, wanneer ik “aan de wal ben” vele kilometers rond mijn woonplaats Zuidwolde (Drenthe). Ik werk al 44 jaar als constructieschilder op een productieplatform in de Noordzee. Hierdoor ben ik 14 dagen op (zee) en 14 dagen af.

Ik wil dit jaar graag voor een goed doel lopen en heb gekozen voor de Hersenstichting. De affiniteit voor de Hersenstichting komt doordat 1 van mijn vier kleinkinderen dyslectisch is. Het geld wat ik met mijn wandelschoenen op gaat halen zal bestemd worden om dyslexie vroeg op te sporen zodat er zo weinig mogelijk achterstand opgedaan wordt op school. Mijn kleindochter moest wegens achterstand een schooljaar overdoen waardoor ze niet meer bij haar vriendinnetjes in de klas zit. Dit doet pijn aan mijn opahart en als opa maak je je toch wel zorgen hoe het verder in het leven zal gaan met deze handicap.

k heb inmiddels 2 x de 200 km gelopen en 5 x de 160 km en gaat nu voor de 8 ste keer de 160 km lopen.
U kunt mij steunen door via deze link rechtstreeks een bedrag te doneren aan de actie:
"Henk loopt de Nijmeegse "

Bij voorbaat dank.

€ 100 19-07-2019 | 13:06
€ 25 18-07-2019 | 22:26
€ 10 16-07-2019 | 14:08
€ 25 16-07-2019 | 09:28 Ik zie teveel mensen met dat probleem.
€ 25 16-07-2019 | 09:18