THE CONVERSATION 1.0

Janneke Swanenberg
Normal 80af513f373b3abb6eeb737e2180b32333110599
Qr
van totaal € 500 (61%)

Met je diploma op zak, koffie in je hand, gemotiveerder dan ooit op zoek naar carrière. Rennen van afspraak naar afspraak en alles is leuk en fijn want je krijgt er energie van. Alle wind waait met je mee, niks kan je nog tegenhouden. Je hebt alles binnen handbereik.

Janneke is 23, komt uit 's-Hertogenbosch en heeft afgelopen jaar een burn-out en een depressie gehad. De meeste mensen, zeker jongeren, willen dit soort dingen niet bespreekbaar of openbaar maken met/aan de buitenwereld. Janneke heeft dit wel gedaan, in december 2017 kwam haar eerste Youtube video uit en in mei 2018 de tweede, waarin ze haar problematiek uitlegt. Dit doet ze op haar eigen manier, uit haar oogpunt en beleefwereld.

Nadat ze klaar was met haar therapie besloot Janneke om iets te gaan doen met haar ervaring. Hieruit is het evenement CONVERSATION 1.0 ontstaan, geïnspireerd op de TED TALK. Waarom 1.0? Omdat er misschien in de toekomst nog wel meer mooie dingen ontstaan..

(TED (Technology, Entertainment, Design) is een jaarlijkse, vierdaagse bijeenkomst die in 1984 voor het eerst gehouden werd in Californië. Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten "de presentatie van hun leven" te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat verspreid moet worden.

De inhoud van de lezingen bevat geen zware theoretische kost, maar wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Men probeert begrip en bewustzijn te kweken en toepassingen van de wetenschap te laten zien die kunnen bijdragen aan een betere wereld. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de leefwereld van wilde dieren, toepassingen van crowdsourcing en andere ontwikkelingen op internet, vernieuwende technologie op diverse gebieden, of psychologisch onderzoek dat inzicht biedt in menselijke drijfveren, omgang met stress en toename van verdraagzaamheid.)

LET OP DIT IS GEEN OFFICIËLE TED TALK.

Je bent van harte welkom om te komen luisteren, vragen te stellen, knuffels uit te delen en vooral er te zijn. Omdat dat toch het meest belangrijke is in deze problematiek. Er komen meerdere mensen hun ervaringen delen, op hun eigen manier. Het allerbelangrijkste is namelijk dat er naast bewustzijn ook een conversatie gecreëerd wordt.

GASTEN:
- Janneke Swanenberg
- MORE T.B.A.

Na het evenement is er tijd voor een drankje (en misschien zelfs wel een klein vreugdedansje)!

MET DANK AAN:
Nina Siri Jonker, Dirk Voets, Koudijs Kafé, P79, 't paultje, Kinki Kappers Den Bosch, Café de Palm, Drab Coffee - Beans & Machines, Gelateria Zilli.

Tijdens dit evenement wordt er geld opgehaald voor de hersenstichting.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 01-11-2018 | 17:52 Ik vind het erg belangrijk dat er meer onderzoek wordt gedaan om meerdere ziektes gerelateerd aan de hersenen te bestrijden.
€ 100 30-10-2018 | 10:01 Praten over mentale problemen is heel belangrijk; ik hoop iets bij te dragen!
€ 100 06-09-2018 | 10:16 Ik had gecollecteerd op de bijeenkomst op 30 aug in Den Bosch en heb dat aangevuld zodat er een mooi bedrag is gestort voor het goede doel.
€ 25 30-07-2018 | 16:47
€ 5 28-07-2018 | 12:20