De Onbeperkte Elfstedentocht

Nog te gaan

213 km Afgelegd
Mijn doel 213 km | Bereikt 100%

213 km, 11 cities, 5 days, 1 bike and me…! From 15th until 19th September I will be attempting to complete the "Onbeperkte Elfstedentocht” on my “Harley”bike. This is an event where anyone with a limitation/disability will be a winner!

The “Elfstedentocht” (Eleven cities trip) is a famous ice skating tour on natural ice, when it freezes of course....

Sandy Krijnen is the creator of this event. She was diagnosed with MS in 2009 and could barely walk 100 meter unaided, since 2012 she has been wheelchair bound. When her husband entered the “Elfstedentocht’ by bike, which was a 1 day event, she was on the side lines encouraging him. All the time wishing she could have joined him but not able to inspired her to created the Onbeperkte (Unlimiting) Elfstedentocht. Any one with a chronic illness, disability or having any other limitations can participate in this event and be a winner. Through her foundation Sandy Moves she successfully turned her idea into reality with the first edition of the Onbeperkte Elfstedentocht taking place last year.

When I read about this event I immediately got inspired to register and challenge myself.

After suffering a stroke 6 years ago I have been busy recovering, training and reinventing some of the most everyday things our brain does for us every single day. The word limitation was a trigger to push myself but as time has passed and, with a healthy amount of, adaptation & adjustment and an even bigger dose of inspiration, it has also taught me to accept my new situation.

I would like to be an inspiration to others to show that any limitation does not mean an end to your path in life. It is just an interruption/pothole in your current path but from which other paths can and will lead.

One of my goals is to collect money for a specific research to decrease tiredness, Neuro fatigue, after suffering a brain injury though the Hersenstichting.

From all donations received 25% will go to the Sandy Moves foundation and 75% to the Hersenstichting for “Minder moeiheid na hersenletsel” (Decreasing Neurofatigue after brain injury)

You can click on the purple "Doneer nu" button

Thank you for your support and encouragement.

Warm regards

Karlijne

52 km
Van Sloten naar Leeuwarden 19-09-2021 | 15:30
Van Workum naar Sloten 18-09-2021 | 14:30
52 km
Van Sloten naar Leeuwarden 19-09-2021 | 15:30
Van Workum naar Sloten 18-09-2021 | 14:30

De vierde etappe was ook weer 44km en ging van Workum naar Sloten. Het begon mistig naar Hindeloopen maar het begone hierna op te klaren en bij de stempelpost in Stavoren kwam de zon al goed door. Het lichaam voelde zwaar maar het humeur en de stemming zat er goed in. Het weer was super, echt een mooie (na)zomerdag. Ondanks dat het leek alsof het moeilijker ging arriveerden we in Sloten in minder tijd dan de dag ervoor met dezelfde afstand van 44km. In Sloten was een warm onthaal midden in het centrum. Daar was er een deelneemster, Sonja, die 10 meter naar de finish ging lopen. Wat ontroerend en indrukwekkend om te zien hoe ze hiervoor moest strijden maar het lukte haar onder enorme aanmoediging van ons allemaal.

Van Franeker naar Workum 17-09-2021 | 15:30

Voordat ik naar de start ging besloot ik nog een keer het stukje door Franeker te fietsen dat ik de vorige dag had gedaan waar plots de emotie er flink in hakte. Ik dacht op deze manier de heftigheid eruit te halen en herinnering aan Franeker op een goede manier af te sluiten, Dit is gelukt, er was nog steeds wel wat verdriet, maar minder dan de dag ervoor. Ik verliet Franeker een stuk ‘lichter’ en startte met wat minder ‘bagage’. De tocht naar Workum ging super. Het weer was goed, bij iedereen zat het tempo hoog en de zin er goed in. Ook de route was super leuk met leuke tussenstops en pittoreske dorpjes. De 44 km leek wel om te vliegen, wat is Workum ook weer een leuk stadje,

48 km
Van Dokkum naar Franeker 16-09-2021 | 16:00

De tweede etappe ging van Dokkum naar Franeker, ook wel de “Hel van het Noorden” genoemd onder de schaatsers. Nou dat was het ook wel….48 km met een wind die van alle kanten kwam behalve van achteren dus helaas geen meewind… De rust stops met verzorgingsposten waren leuk en super goed geregeld. Bij het inrijden van Franeker sloeg plots heftige emotie toe, wat bleek, de laatste (en tevens eerste) keer dat ik hier ben geweest was een week voordat mijn leven vooraltijd veranderde door het herseninfarct. En toen had ik al de hoofd- en nekpijn niet wetende dat… Dat was even heftig maar ik ben super goed opgevangen en heb hierdoor toch weer een stukje kunnen verwerken. Iets waar ik totaal niet heb bij stilgestaan of verwacht.

25 km
Van Leeuwarden naar Dokkum 15-09-2021 | 15:30

Woensdag 15 september 2021 was de start van de eerste etappe van De Onbeperkte Elfstedentocht. Omdat we de tocht de omgekeerde route fietsen was de eerste etappe van Leeuwarden naar Dokkum. Dit was ook meteen de kortste route, met 25km en zo een goede opwarmer voor de andere 4 dagen.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

€ 25 21-09-2021 | 22:33
€ 25 21-09-2021 | 08:16 Karlijne was mijn maatje tijdens onze revalidatie in Den Haag, ben erg trots op haar dat ze helemaal op de driewieler meegedaan. Echt geweldig, en lachen dat ze kan. Leuke meid, volgend jaar doe ik ook mee!
€ 15 18-09-2021 | 10:52
€ 25 18-09-2021 | 10:45