Lotte van den Boom

( Lid van team: No Brains No Gains )

van totaal € 1.750 (0%)

Bij mij thuis zie ik hoeveel impact een hersenziekte kan hebben. Vier jaar geleden kregen wij te horen dat mijn vader de ziekte van Parkinson had. Mijn zusje en ik waren nog best jong, toentertijd 11 en 15 jaar oud. Hoe ga je daar mee om? Ik had zo ontzettend veel vragen. Niet alleen ik, maar ook mijn moeder en mensen in onze omgeving. Want wat doe je als ineens je wereld op z’n kop staat?

Niet alleen de ziekte van Parkinson is een hersenziekte waarmee ik in aanraking ben gekomen. Mijn oma had dementie en kleine Lotte wist niet om te gaan met deze situatie. Ook omdat mijn oma niet wist hoe ze met mij om moest gaan. Ten einde raad belde mijn moeder met de Hersenstichting en gaven zij haar raad.

In mijn omgeving merk ik dat de jongeren en jong volwassenen zich totaal niet bezig houden met wat de toekomst kan brengen. De realiteit is namelijk dat 1 op de 4 mensen een hersenaandoening krijgt. 1 op de 4. Kijk eens om je heen. Dat betekent dat in je klas gemiddeld 5 mensen een hersenaandoening krijgen. Zolang we ons niet bewust zijn van deze cijfers en ons er niet voor inzetten, zullen we nooit de mogelijkheid krijgen om medicijnen te ontwikkelen om deze hersenaandoeningen voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen. Daarom maak ik me hard voor de Hersenstichting. Voor mijn vader, voor alle andere mensen met een hersenaandoening en misschien zelfs wel voor mijzelf.

€ 5 16-02-2021 | 17:42