Op de pedalen voor de Hersenstichting!!

Marian Folkers-Vlaswinkel
van totaal € 7.500 (123%)

5 juli 2021

 

Beste familie, vrienden, (ex)collega’s enz….,

Hier zijn we eindelijk weer!

Nu de coronaregels verder zijn/worden versoepeld, heb ik besloten de fietstocht dit jaar toch door te laten gaan, maar wel in kleinere opzet.

Op zaterdag 11 september a.s. ga ik samen met mijn naaste familie fietsen voor de Hersenstichting.

De afstand van 75 kilometer is helaas fysiek niet haalbaar. Ik ga echter wel proberen de 50 kilometer vol te maken.

Ik hoop natuurlijk wél dat jullie mij, en daarmee de Hersenstichting, willen sponsoren! 
Een bedrag per kilometer (met een maximumbedrag) of gewoon een vast bedrag, het is mij om het even. Elke Euro is er één voor het goede doel.

Alvast mijn harteliljke dank!!!

 

Groetjes,

Marian 

 

 

29 april 2020:

Hallo Allemaal,

Alle Corona perikelen hebben ons doen besluiten mijn Pedalen voor de Herstichtingtocht een jaartje uit te stellen.
Het is helaas niet anders. 

Ik blijf in training en hou jullie op de hoogte!!

Groet,
Marian

 

Hoe:
Donderdag 28 september 2017. Na een bijeenkomst rijd ik terug naar mijn werk. Daar aangekomen merkt een collega dat mijn spraak niet 100% is. Ik schuif het nog op mijn bezoek aan de tandarts de dag daarvoor. Mijn EHBO-collega vertrouwt het toch niet. Na een telefoontje met de huisarts, wordt een ambulance opgetrommeld. Ik stap er zelf nog in en in het ziekenhuis op de behandeltafel.

Onderzoek leverde toch een herseninfarct op. Behandeling met bloedverdunners wordt gestart. Helaas gaat het dan mis. In de andere hersenhelft ontstaat een bloeding. De behandelend arts zegt later dat ik pech heb gehad.

Wat:
Na de eerste 3 spannende dagen start de revalidatie. Eerst in het Maasstad ziekenhuis, later in revalidatiecentrum Rijndam in Rotterdam. Vlak voor Kerst mag ik naar huis. De eerste 6 maanden volg ik poliklinisch nog therapie in Rijndam. Daarna ga ik verder met fysiotherapie in zorgcentrum Rembrandt. Verder lig ik 1x per week voor therapie in het zwembad.
Naast de linkszijdige lichamelijke beperkingen, zorgen spasme, zenuwpijnen en vermoeidheid voor de nodige problemen.

Van een druk werkzaam leven (vaak meer dan 40 uur per week) naar een leven op de bank!! Daar zit niemand op te wachten. Gelukkig heb ik het een plaatsje kunnen geven en heb ik mijn afleidingen. Mijn elektrische Van Raam Driewieler zorgt ervoor dat ik het huis uit kan, wat boodschapjes kan doen en lekker uit kan waaien.

Waarom:
Nieuwe (kleine) uitdagingen zoeken. Dat is wat ik wil. Fietsen is mijn grote hobby geworden. Waarom dan niet voor het goede doel. Twee vliegen in één klap.
Tot op heden is 55 km mijn maximale afstand op een dag.

Mijn uitdaging is om op 6 juni 2020 75 km te gaan fietsen. Om daarmee ook iets zinvols te doen, heb ik besloten om er een sponsortocht voor de Hersenstichting van te maken.

Ik hoop dat met je/jullie (sponsor)bijdrage onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van een Beroerte/NAH (niet aangeboren hersenletsel) voort kan worden gezet.

Sponsoren jullie mij???!!!


Groetjes,

Marian

Bekijk alle
€ 180 30-10-2021 | 09:11 De gift van ons feest hebben we naar dit goede doel overgemaakt
€ 100 22-10-2021 | 19:26 Sympathieke actie, wil ik graag ondersteunen, ben er door Tineke en Louis op opmerkzaam gemaakt.
€ 50 22-10-2021 | 17:42
€ 25 08-10-2021 | 14:26 Gewoon heel belangrijk
€ 10 28-09-2021 | 18:38
Bekijk alle

Dank jullie wel!!!!!

15-09-2021 | 19:56 Hallo allemaal, Op ons vakantieadres genieten we nog even na van de geweldige sponsorfietstocht afgelopen zaterdag.Het was in één woord:  GEWELDIG!!De dag zal nog lang in mijn herinnering blijven. Met enige spanning had ik toch wel uitgekeken naar deze dag. Zou ik de sportieve prestatie wel waar kunnen maken?Om 10.00 uur werd  de dag, met een groot deel van de familie, gestart met koffie en gebak. Ik moet natuurlijk wel voldoende energie inslaan.Stipt op tijd vertrokken we vanaf mijn voormalige werklocatie, de proefbroerderij in Westmaas.Via Goidschalxoord fietsten we richting Heinenoordtunnel. Onderweg was er af en toe wat licht gemiezer. Vlak voordat we onze geplande stop bereikten,gingen de sluizen even echt open. Schuilend onder de bomen, terwijl we gelijk maar wat te drinken en eten tot ons namen, dreef de bui gelukkig snel voorbij.Het leverde nog wel wat fleurige foto's op.Via het rondje Binnenmaas bereikten we verder droog de lunchstop bij de Proefboerderij. Nadat de door Ivonne en Cecil klaargemaakte heerlijke lunch verorberd was, moest de start nog even uitgesteld worden vanwege een korte hoosbui.Daar bleef het gelukkig de rest van de middag bij. Met nu de volledige familie op de fiets, reden we via Klaaswaal en Numansdorp de laatste 20 km.Onderweg, zowel 's-morgens als 's-middag, kwamen we diverse bekenden tegen die er mede voor zorgden dat de dag voorbij vloog.Het leverde via Locatieradar en per mail/whatsapp diverde mooie foto's ter herinnering op. Moe maar voldaan bereikte ik de eindstreep. Hiermee wil ik alle donateurs (nogmaals) bedanken voor jullie gulle gaven. Het leverde een geweldig bedrag op.Verder dank voor alle lieve berichtjes, kaarten en attenties. Lieve groet, Marian 
Lees meer