Op de pedalen voor de Hersenstichting!!

Marian Folkers-Vlaswinkel
van totaal € 7.500 (16%)

29 april 2020:

Hallo Allemaal,

Alle Corona perikelen hebben ons doen besluiten mijn Pedalen voor de Herstichtingtocht een jaartje uit te stellen.
Het is helaas niet anders.

Ik blijf in training en hou jullie op de hoogte!!

Groet,
Marian

Hoe:
Donderdag 28 september 2017. Na een bijeenkomst rijd ik terug naar mijn werk. Daar aangekomen merkt een collega dat mijn spraak niet 100% is. Ik schuif het nog op mijn bezoek aan de tandarts de dag daarvoor. Mijn EHBO-collega vertrouwt het toch niet. Na een telefoontje met de huisarts, wordt een ambulance opgetrommeld. Ik stap er zelf nog in en in het ziekenhuis op de behandeltafel.

Onderzoek leverde toch een herseninfarct op. Behandeling met bloedverdunners wordt gestart. Helaas gaat het dan mis. In de andere hersenhelft ontstaat een bloeding. De behandelend arts zegt later dat ik pech heb gehad.

Wat:
Na de eerste 3 spannende dagen start de revalidatie. Eerst in het Maasstad ziekenhuis, later in revalidatiecentrum Rijndam in Rotterdam. Vlak voor Kerst mag ik naar huis. De eerste 6 maanden volg ik poliklinisch nog therapie in Rijndam. Daarna ga ik verder met fysiotherapie in zorgcentrum Rembrandt. Verder lig ik 1x per week voor therapie in het zwembad.
Naast de linkszijdige lichamelijke beperkingen, zorgen spasme, zenuwpijnen en vermoeidheid voor de nodige problemen.

Van een druk werkzaam leven (vaak meer dan 40 uur per week) naar een leven op de bank!! Daar zit niemand op te wachten. Gelukkig heb ik het een plaatsje kunnen geven en heb ik mijn afleidingen. Mijn elektrische Van Raam Driewieler zorgt ervoor dat ik het huis uit kan, wat boodschapjes kan doen en lekker uit kan waaien.

Waarom:
Nieuwe (kleine) uitdagingen zoeken. Dat is wat ik wil. Fietsen is mijn grote hobby geworden. Waarom dan niet voor het goede doel. Twee vliegen in één klap.
Tot op heden is 55 km mijn maximale afstand op een dag.

Mijn uitdaging is om op 6 juni 2020 75 km te gaan fietsen. Om daarmee ook iets zinvols te doen, heb ik besloten om er een sponsortocht voor de Hersenstichting van te maken.

Ik hoop dat met je/jullie (sponsor)bijdrage onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van een Beroerte/NAH (niet aangeboren hersenletsel) voort kan worden gezet.

Sponsoren jullie mij???!!!

Groetjes,

Marian

€ 60 14-06-2020 | 21:03 Opbrengst verkoop van ons bootje voor het goede doel!
€ 50 11-06-2020 | 21:03
€ 25 04-05-2020 | 12:04 We moeten even geduld hebben en hopen dat het volgend jaar lukt om de fietstocht te doen. Blijven trainen!
€ 50 29-04-2020 | 14:35
€ 5 16-03-2020 | 00:49