Lopen voor gezonde hersenen

Dit is de actie van Robert Haaima
Normal 8feebc713bd64ff2f01907b25f0691f5048f824e
van totaal € 500 (83%)

Een aneurysma in de hersenen is een uitstulping in de vaatwand van de hersenslagader. Verondersteld wordt dat een aneurysma van de hersenslagaders ontstaat uit een aangeboren zwakke plek van de vaatwand, maar daarover bestaat nog onvoldoende zekerheid. Mijn zus overleed in september 2018 op 48-jarige leeftijd plotseling aan een hersenbloeding, ontstaan uit een aneurysma. Ieder jaar loop ik diverse hardloopwedstrijden. Voor elke wedstrijd die ik vanaf nu loop wil ik aandacht vragen voor deze aandoening. Deze actie draag ik op aan haar, voor meer aandacht en onderzoek van deze moeilijk herkenbare, sluipende aandoening.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 50 21-05-2019 | 13:35
€ 50 09-05-2019 | 14:28
€ 30 01-05-2019 | 17:50
€ 75 01-05-2019 | 13:32
€ 25 20-04-2019 | 11:23 Ik heb zelf een aneurysma die gelukkig niet gescheurd is maar behandeld kon worden dmv WED-divice
Bekijk alle

Verslag Halve Marathon Roosendaal!

29-06-2019 | 10:11 23 juni jl. nu zo bijna een week terug heb ik dan uiteindelijk de halve marathon gelopen. De dag begon al veelbelovend met hoge temperaturen. Goed gehydrateerd, goed gegeten verscheen ik dan aan de start. Helaas ging de aanloop naar de start toe al niet helemaal vlekkeloos. De starttijden waren namelijk tot drie keer toe verplaatst. Half 5 was de bedoeling te starten maar vanwege de warmte heeft men besloten om uiteindelijk een uur later van start te gaan. Eenmaal weg ben ik samen met een goede vriendin, die de 10 km liep, meegelopen tot aan de splitsing. Op dat punt scheidt het parcours in tweeën. De 10 km en de halve marathon starten namelijk ieder jaar gelijk. Voor de splitising zijn wij met een "high five" uit elkaar gegaan. Zij de 10, ik de halve marathon. Onderweg zo rond de 12e km heb ik kennisgemaakt met een medeloper, Albert, waarmee ik bijna tot aan de laatste 5 km meegelopen heb. Fijn was het om op dat moment een maatje te hebben. Het was duidelijk dat de warmte voor ons beiden een grote uitdaging was. Na het passeren van de laatste drinkpost, hebben we onze plastic drinkbeker geheven en geproost op de laatste km's. Fijn is het om iemand tegen te komen om samen op te trekken, elkaar te steunen terwijl je elkaar nooit hebt ontmoet. Dat vind ik een prachtige mentaliteit binnen de hardloop sport. Iedereen met en voor elkaar. Bij de laatste enkele km's ben ik nog een keer gaan wandelen en is hij vooruit gegaan. Ik kon het even niet meer volhouden. Na uiteindelijk de finish bereikt te hebben hebben wij elkaar nog een keer getroffen, hij finishte net voor mij uit. Een prachtige foto is het resultaat die nu ook op mijn Facebookpagina te vinden is. Ik kijk terug op een fijne, warme maar ook voor mij een zeer emotioneel evenement. Robert.  
Lees meer