andere werelden

Wil de Reus
Qr
van totaal € 1.500 (0%)

Henk Hartog (1926-2013) heeft na zijn arbeidzame leven als binnenhuisarchitect zich toegelegd op het schilderen. Onder de titel ‘Werelden’ heeft hij een serie schilderijen gemaakt welke nu ter verkoop beschikbaar zijn gesteld ten faveure van de Hersenstichting.

Het zijn schilderijen van ‘andere werelden’; kleur en textuur maken het verschil. Door te experimenteren met verfsoorten en techniek creëerde Hartog een reeks variaties op dezelfde basisvorm: een cirkel. De werelden prikkelen de fantasie. Zouden daar ‘mensen’ wonen? Kun je er lucht ademen? Lopen er dino’s rond?

Zijn inspiratie haalde hij uit de Nieuwe Zakelijkheid van de jaren ’30 en Nederlandse schilders/ontwerpers als Mondriaan en Rietveld. Ook de ingetogen architectuur en vormgeving uit Japan is in zijn minimalistisch georiënteerde werk terug te zien.

Deze schilderijen serie heeft een grote overeenkomst met onze hersenen. In de volksmond zeggen we weleens dat iemand van ‘een andere wereld is’. En net zoals bij de ‘andere werelden’ hebben we m.b.t. onze hersenen nog steeds veel vragen. Spijtig genoeg bestaan er veel verschillende hersenaandoeningen. 1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Dit moet stoppen.

De schilderijen zijn te koop en de opbrengst komt geheel ten goede van de Hersenstichting. De tentoonstelling is vanaf 17 september tot 11 oktober te zien in ANNA, Amsterdamseweg 22 te Amstelveen. ANNA is geopend van wo-za van 14.00-23.00 en zo van 14.00-20.00.
https://www.anna-amstelveen.nl/evenementen

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.