Chaam in beweging

Jesca Moelands-Michielsen

Nog te gaan

van totaal € 1.000 (0%)

Welkom op mijn actiepagina. Hieronder lees je mijn persoonlijke motivatie om Chaam in beweging te zetten:

3 jaar geleden heeft mijn broer Dion een auto ongeluk gehad. Hier heeft hij 'niet aangeboren hersenletsel' aan overgehouden (NAH). Dit ongeluk en vooral de onzekere periode nadien gaf mij een machteloos gevoel. Sindsdien loop ik rond met het idee mijn machteloze gevoel om te willen zetten in een actie voor de hersenstichting. Dion leert momenteel zijn leven opnieuw in te richten mét hersenletsel.

En dan een ander verhaal:

Vorig jaar hebben wij te horen gekregen dat er bij onze vriend Boy een agressieve hersentumor is gevonden.  Opnieuw een machteloos gevoel! Boy en zijn gezin leven momenteel van dag tot dag omdat doktoren hebben aangegeven dat er voor hem geen toekomstperspectief meer is.

2 verhalen, zo dichtbij, je kán en mág deze verhalen niet met elkaar vergelijken. Maar 1 ding is mij hiermee wel pijnlijk duidelijk geworden:

Goedwerkende, gezonde hersenen zijn van levensbelang!

Met mijn actie wil ik mensen in beweging krijgen. Letterlijk en figuurlijk. Ik wil mensen bewust maken dat goedwerkende en gezonde hersenen niet vanzelfsprekend zijn.

Daarnaast hoop ik natuurlijk geld op te halen voor de Hersenstichting zodat er meer onderzoeken gedaan kunnen worden naar dit complexe orgaan. Men weet al veel, maar er is ook nog té veel wat men niet weet over de hersenen. Daar moet verandering in komen!

Ik kom in beweging voor mijn broer Dion, onze vriend Boy én voor alle andere mensen die lijden of hebben geleden aan een hersenaandoening.

Kom jij ook in beweging?

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.