Voor mijn moeder, met mijn vader in gedachte de Dam tot Dam by Night.

Dit is de actie van Monique Vrickx

Nog te gaan

Normal 8339d01b9c98ec78477caa84d8beea1ccf2a2ba4
van totaal € 300 (76%)

In 1997 is mijn vader heel plotseling overleden, hersenbloeding, hoe kan dat nou...hij was 44 en vaders horen niet dood te gaan. Samen met mijn moeder en mijn broertje gingen we verder, het was een lange zware weg en nu, bijna 22jaar later, mis ik hem nog steeds.

Dan is het 2017, een telefoontje van mijn moeder, ze is niet lekker geworden en gevallen.Met haar hoofd hard tegen de muur, pijnlijke schouder, zelfs even weg geweest. Zelf maakte ze er weinig van, beetje hoofdpijn en weer door, maar ze blijft last houden, vergeetachtig, snel moe...uiteindelijk toch naar de huisarts gegaan. Helaas is ze daar erg laat doorgestuurd, na vele onderzoeken en tests was daar de uitslag, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De zware en moeilijke weg die ze nu nog stééds bewandeld zal waarschijnlijk nooit klaar zijn, ze werkte in de zorg, met veel passie verzorgde zíj de mensen, zíj was degene die altijd voor iedereen klaar stond en nu..is ze nog maar een schim van zichzelf. Ze heeft veel moeite met de acceptatie, ondanks dat ze bij Heliomare geweldig wordt begeleid. Niemand ziet aan haar dat er iets is, ze is zo snel moe, maar hoe leg je dat uit. Als je je been breekt dan ziet iedereen wat er is, nu stelt ze zich aan, moet ze maar even doorpakken, ga je toch wat eerder naar bed... Opeens is mijn moeder 15 jaar ouder, kan ze niet de hele dag met haar kleindochter shoppen, is ze doodmoe als ze haar naar school brengt. Maar ook vakanties, dagjes weg...alles kost zoveel energie, ze is niet gewoon moe zoals jij en ik, ze slaap niet omdat ze overprikkeld is, omdat er geen rust in haar hoofd zit. Het is zo moeilijk uit te leggen...

Ik loop de Dam tot Dam by Night dus voor haar, met mijn vader in gedachte, ik ben nooit een echte sporter geweest, maar voor meer onderzoek doe ik dit graag. Er zijn zoveel mensen met (on)zichtbare hersenaandoeningen, er moet meer geld komen voor onderzoek. Elke euro is er 1, ik ga keihard trainen, hopelijk wilt u mij sponsoren.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 15 09-01-2019 | 15:53
€ 100 08-01-2019 | 18:39 Heel veel succes met het lopen en dat je een hoop sponsors krijgt. Wat treffend geschreven. Als je het overkomt, denk je in het begin dat het allemaal wel meevalt. Volgende week is het over. Helaas het is geen griepje. Toen ik werd doorgestuurd, omdat ik niet opknapte, dacht ik nog waarom. Morgen is het over. Wat ben ik geschrokken van de uitslag. Gelukkig helpt de revalidatie. Het is een heel proces. Wat ben ik hier blij mee. Het is een lange weg, maar geniet van de kleine dingen in het leven. Daarom zijn de onderzoeken en voorlichting zo belangrijk. Het kan iedereen overkomen. Helaas.
€ 100 08-01-2019 | 18:26 Wat een mooie tekst Monique. Je hebt groot gelijk, dat er veel meer aandacht voor dit probleem moet komen. Vooral de hulpeloosheid omdat niemand iets aan je ziet heb je prachtig omschreven. Veel geluk bij de loop. Love you.
€ 15 08-01-2019 | 16:18