200 KM tegen hersenletsel

Rachelle Huberts
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.500 (108%)

Dat de hersenen bijzonder complex zijn heb ik zelf ondervonden. We weten sommige dingen wel over de hersenen, maar we weten ook heel veel niet. Veel te weinig eigenlijk, daarom ga ik mij inzetten voor de Hersenstichting. Zelf ben ik al jaren met onderzoeken bezig om erachter te komen wat er aan de hand is met mijn hersenen, hoe een valpartij met de fiets mijn leven voorgoed heeft kunnen veranderen. Maar vooral hoe we weer een normaal leven terug kunnen krijgen Of moeten gaan wennen aan een nieuw ‘normaal’ Ik kan een verjaardag of een restaurant met alle lopende gesprekken niet verdragen, net als bijvoorbeeld een stormachtige dag, felle zon of een festival. En zo zijn er nog tal van andere dingen die niet meer kunnen omdat mijn hoofd het simpelweg niet kan verwerken of niet zo snel kan schakelen. De klachten die daardoor opspelen zijn ernstig van een simpele hoofdpijn tot gevoelsverlies en krachtverlies in alle ledematen. Door deel te nemen aan de Drenthe200 op 28 december ga ik een uitdaging aan in een sport waar ik heel veel van hou, ook meteen de sport waardoor ik nu zo moet leven. Maar juist door in deze sport met mijn verhaal actief te blijven hoop ik een waarschuwing te zijn voor iedere fietser. En wil ik ook heel erg duidelijk maken dat een helm bij sportief fietsen geen keus is, maar gewoon pure noodzaak. Zonder helm was mijn situatie nog vele malen ernstiger geweest.

Bekijk alle
€ 15 25-04-2021 | 19:48
€ 7,50 25-04-2021 | 15:16 Goed gedaan Rachelle ! Er zijn nog zoveel aandoeningen die niet bekend zijn maar wat wel een grote beperking kan geven. Hoop dat je zelf ook nog wat stapjes in je herstel mag maken.
€ 50 25-04-2021 | 13:26 Goed gedaan topper. En zeker doneer ik om meer onderzoek mogelijk te maken naar deze soms raadselachtige problematiek.
€ 5 19-04-2021 | 20:37 Omdat ik het een goed doel vindt!! En omdat Rachelle-Huberts een kanjer is om ervoor te fietsen.
€ 10 18-04-2021 | 18:26 Succes 🔝per.
Bekijk alle

Verplaatsing 200km tegen hersenletsel

06-02-2021 | 16:33 Het is een beste tijd stil geweest rondom mijn 200km tegen hersenletsel. In december heb ik deze helaas niet kunnen rijden vanwege een dubbele ooronsteking en een aantal coronabesmettingen in mijn directe omgeving. Dat zijn natuurlijk niet de ideale omstandigheden voor een fietstocht over 200 kilometer. Maar dat ik deze niet gereden heb betekend niet dat ik het helemaal niet ga doen. Vanwege de huidige situatie hebben wij de actie verplaatst naar 18 april. In de hoop dat alles dan weer een beetje versoepeld is. Ik ben jullie allemaal ontzettend dankbaar voor het doneren. Er is voor iedereen die (voor 1 december) gedoneerd heeft een plekje gemaakt op de speciaal ontworpen kleding. 
Lees meer