Avond4daagse voor N.A.H.

Roos van Greevenbroek
Qr
van totaal € 500 (78%)

Avond4daagse voor N.A.H.

25 december 2009 maakte ik na het kerstdiner een avondwandeling met mijn hond. Die avond is mijn leven van de een op de andere dag anders geworden. Ik werd geschept door een busje in de berm en verloor door de harde klap kort mijn bewustzijn. Het leek of ik er goed vanaf gekomen was, geen lichamelijk letsel, hersenschudding was de diagnose. De dagen en weken erna ging het steeds slechter, ik raakte overprikkeld van licht en geluid en had evenwichtsproblemen, de kamer draaide om me heen. Simpele handelingen gingen niet meer als vanzelf. Mijn geheugen en concentratie waren slecht. Ik was moe, moe, moe, de dagelijkse dingen slurpten alle energie op.

Ik ben nu bijna 10 jaar verder. Een lange weg langs artsen, intensief revalideren, reintegreren naar ander werk en rust en energie zoeken in meditatie en de natuur. Je ziet niets aan mij, maar ik heb nog dagelijks te maken met de gevolgen van N.A.H. (Niet-Aangeboren-Hersenletsel). Inmiddels heb ik een nieuw evenwicht gevonden door het leven tot me te nemen als een salami 😉. Steeds een kleine portie met pauzes ertussen. En te genieten, This is it!

Wandelen was door evenwichtsproblemen moeilijk na het ongeluk. Geleidelijk aan is dit verbetert door therapieën en trainen. Recent verloor ik ook nog eens 40 kilo en ben ik steeds meer aan het wandelen. Ik liep deze zomer al een 4daagse van 7,5 km in Mei en een 3daagse van 10 km in Juni.

13 t/m 16 Augustus ga ik een 4daagse lopen van 12 km. Nu heb ik besloten om hier een sponsorloop van te maken om geld op te halen voor de hersenstichting. Met deze actie wil ik aandacht vragen voor N.A.H. Mijn wens is dat er effectievere diagnostiek en behandel methoden worden gevonden voor N.A.H. Zodat ook hersenletsel dat niet zichtbaar is op CT of MRI aantoonbaar gemaakt kan worden.

Steun daarom de hersenstichting door mijn avond4daagse te sponseren!

Kijktip! https://www.npostart.nl/KN_1709746

 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 14-08-2019 | 07:18 Heel veel succes Roos! Goed te zien hoe jij je leven weer in eigen hand genomen hebt na alle tegenslagen. Wandelze!
€ 5 12-08-2019 | 19:28
€ 10 12-08-2019 | 19:07
€ 10 12-08-2019 | 13:17
€ 10 12-08-2019 | 13:17