Wandelen voor succesvoller behandelen

Reintje Stomphorst
van totaal € 1.000 (199%)
0 m afgelegd
Mijn doel 313 km | bereikt 0%

Ik vraag me af wat moeilijker is in mijn eentje de Eifelsteig lopen of meer dan €1000 ophalen voor de hersenstichting. Na afloop van de wandeling en de inzameling zal ik het antwoord gevonden hebben. Als de Coronamaatregelen in Nederland en Duitsland het toelaten wil ik eind april met de Eifelsteig beginnen. 313 km verdeeld over 15 dagen. Mijn naam is Reintje en in 2015 ben ik geopereerd aan een hersentumor. Zoals Bert Keizer ooit zei: zo’n ding verwijderen kun je vergelijken met een klodder jam uit een wollen trui halen. Bij de laatste controle lijkt de tumor helaas aan een opleving begonnen te zijn. Sinds de operatie heb ik met niet aangeboren hersenletsel nog wat meer beperkingen dan voor die tijd. Gezondheid was nooit mijn sterkste kant. Ik leid dan ook een tamelijk terug getrokken bestaan maar nu ga ik dan toch letterlijk en figuurlijk naar buiten treden. Ik loop en ga daar verslag van doen. Twee weken nadat ik de Eifelsteig heb afgerond of -als het niet mogelijk blijkt die te lopen door de coronamaatregelen-, na 1000 trainingskilometers lopen in Nederland sluit de inzamelingsactie en het blog.

Wil je me volgen?

Dat kan op verschillende manieren op mijn blogpagina: jekuntweldansen.nlop https://www.facebook.com/jekuntweldansen en/of https://twitter.com/reintjejoke

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

€ 35 16-07-2021 | 19:24 Reintje, bedankt voor je voortdurende inspiratie om het pad te gaan en te vertrouwen dat er een weg zal zijn. Alle goeds voor je volgende pad!
€ 25 13-07-2021 | 20:52 Omdat Reintje een poosje Interempredikant in onze gemeente geweest is. Ons daar erg mee geholpen heeft en ik het jammer vond dat zij weer vertrok. Ik bewonder ook haar moed om voor verdere behandeling te gaan wandelen.
€ 17 12-07-2021 | 20:57
€ 15 12-07-2021 | 13:23
€ 25 10-07-2021 | 18:18

Afsluiting en nieuw begin

12-07-2021 | 12:26   Natuurlijk waren er ook momenten dat het minder leuk was. Ik ben verdwaald omdat ik een pad niet kon vinden. Ik liep door heuphoog struikgewas op het punt waar de GPS aangaf dat het pad zou moeten liggen. En gelukkig kwam ik even later een smal dwarspad tegen waar vandaan ik de route weer op kon pakken. De laatste twee dagen was het warm. Ik kan daar slecht tegen, gelukkig had ik een koelvest bij me en bleek dat effectief genoeg te zijn. Ik liep al 8 km over een smal pad en donker bos in toen ik een stukje onder me ‘knor, knor’ hoorde. Ik ben niet blijven staan om te kijken, ik had er geen enkele behoefte aan gezien te worden door een everzwijn (misschien wel met jongen!) Het wandelen zelf ging me goed af. Ik had genoeg trainingskilometers in de benen en genoeg oefeningen gedaan om geen last te krijgen van mijn knieën. Nu ben ik inmiddels begonnen aan een nieuw traject.. de behandeling van de borstkanker. Dat zal veel tijd en energie in beslag nemen. Maar als er één ding is dat ik van de wandeltocht geleerd heb is het dit: om ergens te komen moet je de volgende stap zetten. En daarbij: ga vooral niet piekeren over alle zwijnen die je nog tegen kan komen of hoe warm het zal zijn, als je weet dat je toch gewoon door gaat lopen. We hebben afgesproken dat we de komende drie maanden gaan proberen de tumor kleiner te krijgen. Dat is de eerste etappe en daar ben ik inmiddels aan begonnen. Daarna zien we verder. Stap voor stap. De blog voor de hersenstichting sluit ik hiermee af. Hartelijk dank aan alle donateurs! We hebben €1908,- opgehaald. Doneren kan nog! Wie weet tikken we de €2000,- nog aan. Ik vind het een prachtig resultaat waar ik heel blij mee ben. Het is ook fijn dat ik deze wandeltocht door Luxemburg nog heb kunnen maken. Wie weet zit het er ooit nog in om ook de Eifelsteig nog te kunnen lopen! Hartelijk dank voor alle bemoedigingen en blijken van medeleven! Wie me verder nog wil volgen kan dat doen via: jekuntweldansen.nl Ik heb er van genoten!