Wandelen voor succesvoller behandelen

Reintje Stomphorst
van totaal € 1.000 (165%)
0 m afgelegd
Mijn doel 313 km | bereikt 0%

Ik vraag me af wat moeilijker is in mijn eentje de Eifelsteig lopen of meer dan €1000 ophalen voor de hersenstichting. Na afloop van de wandeling en de inzameling zal ik het antwoord gevonden hebben. Als de Coronamaatregelen in Nederland en Duitsland het toelaten wil ik eind april met de Eifelsteig beginnen. 313 km verdeeld over 15 dagen. Mijn naam is Reintje en in 2015 ben ik geopereerd aan een hersentumor. Zoals Bert Keizer ooit zei: zo’n ding verwijderen kun je vergelijken met een klodder jam uit een wollen trui halen. Bij de laatste controle lijkt de tumor helaas aan een opleving begonnen te zijn. Sinds de operatie heb ik met niet aangeboren hersenletsel nog wat meer beperkingen dan voor die tijd. Gezondheid was nooit mijn sterkste kant. Ik leid dan ook een tamelijk terug getrokken bestaan maar nu ga ik dan toch letterlijk en figuurlijk naar buiten treden. Ik loop en ga daar verslag van doen. Twee weken nadat ik de Eifelsteig heb afgerond of -als het niet mogelijk blijkt die te lopen door de coronamaatregelen-, na 1000 trainingskilometers lopen in Nederland sluit de inzamelingsactie en het blog.

Wil je me volgen?

Dat kan op verschillende manieren op mijn blogpagina: jekuntweldansen.nlop https://www.facebook.com/jekuntweldansen en/of https://twitter.com/reintjejoke

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

€ 5 07-04-2021 | 20:58 In de tijd dat jij geopereerd werd Reintje, werkte ik samen met Heijmert. Op een afstandje hebben wij met hem en jou meegeleefd en hoe mooi is het dan om nu te lezen dat je naar buiten treedt om geld op te halen. Ik wens je een prachtige wandeling..
€ 50 07-04-2021 | 17:00
€ 25 07-04-2021 | 11:30 Reintje wat mooi dat je dit doet. Een goede reis!
€ 10 05-04-2021 | 19:28 Beste Reintje, Hoe knap van je, en ja geweldig dat je deze actie verbind aan de stichting sterk en positief deze stichting draag ik om meerdere redenen een warm hart toe. Wens jou veel wandelplezier en inspiratie om ondanks je beperkingen in je gezondheid het maximale uit je leven te halen.
€ 10 31-03-2021 | 18:51

De hoogte in!

11-04-2021 | 10:57 Voor de Eifelsteig zal ik heel wat keren berg op berg af moeten. Tijd dus voor een training op niveau. De ‘Dutch Mountain Trail’ is een wandelroute van 100 km in Limburg die zoveel mogelijk toppen en dalen meeneemt. De route loopt van Kerkrade naar Maastricht. De eerste etappe is grotendeels door Duitsland en halverwege loopt hij flinke stukken door België. Op naar Limburg! De route staat beschreven voor vier dagen maar wij deden er vijf dagen over. We nemen de fietsen mee achterop de auto. We zetten de fietsen op het eindpunt en rijden terug naar het beginpunt van de wandeling. Dan lopen we naar de fietsen en fietsen terug naar de auto. We hebben lunchpakket mee en zitten helemaal in onze eigen bubbel. We zijn er geroutineerd in geworden. We zagen deze dagen de blaadjes aan de boerenhagen komen, de bloesems aan de bomen, de vogels floten en we genoten van alle onverharde paden omhoog en omlaag. Het pontje over de Maas ging niet, 8 km omlopen! Het waren niet de spannendste kilometers maar vooruit alle stappen tellen mee. Als we weer eens een steil pad op moesten riep ik: ‘ha we kunnen oefenen!’ Ik kwam helemaal op stoom: Op de een na laatste dag liepen we 24 km en stegen bij elkaar 591 meter en als het nodig geweest was had er nog best een uurtje bij gekund. Ik wil eigenlijk de Eifelsteig wel gaan boeken maar helaas zit dat er nu niet in. Duitsland heeft strenge maatregelen voor Nederlanders. Even geduld dus en blijven werken aan de conditie. Ik heb in de eerste 4 weken 261,5 km gelopen en inmiddels hebben we € 1658 opgehaald voor de Hersenstichting! Alle donateurs: hartelijk dank! Doneren kan nog steeds!